Østrigsk skiferie i Zell am See

 

Hvis man kunne tænke sig en aktiv skiferie med behagelig afslapning undervejs, så bør man besøge Zell am See, som ligger i Østrig nær ved storbyen Salzburg. Igennem mange år har man nemlig forbedret området, således det i dag er et top moderne skisportssted med mange tilbagevendende gæster hvert eneste år. Zell am See befinder sig ideelt i bjergområdet i omkring 2.000 m højde, og man har effektive skilifte med gondoler, som sikkert kan bringe alle skiløberne frem til de ønskede pister. Det kan især anbefales at prøve den berømte Pinzga løjpe, som har 200 km langrendsløjper. Hvis man mest er til snowboarding, så kan man give den gas både på pisterne men også i funparken og på halfpipe løjpen. Bagefter vælger mange at slappe af på toppen af bjerget Schmittenhöhe, hvor man finder en stor solterrasse, hvor der altid summer af god stemning og musik. Det kan anbefales at lægge vejen forbi Snaps Hans på toppen af Schmittenhöhe.

Hvor ligger Zell am See?

Byen Zell am See har omkring 10.000 indbyggere, og den ligger i distriktet af samme navn. Mange kører selv hertil frade omkringliggende lande, idet man her kan hole en herligskiferie, idet stedet er åbent for skiturister året rundt, da man her finder både mange gletsjere samt sne kanoner. Derfor er der reelt sne garanti til enhver tid i Zell am See, og området er indrettet på en strategisk måde, således der er baner for både begyndere samt for øvede skiløbere. Byen kaldes i daglig tale for kaldes Pinzgau, og den lever primært af ski turismen. Man finder to store og iøjnefaldende bjerge i området, og det er dels Schmittenhöhe samt Hundstein ved Thumersbach, og sidstnævnte er det højeste i hele Salzburg området med mere end 2.100 m højde. Zell am See er inddelt i 5 områder, og det er:

  1. Bruckberg
  2. Erlberg
  3. Scmitten
  4. Thumersbach
  5. Zell am See

Byen har gode forbindelser til Salzburg og Innsbruck med solide jernbaneforbindelser, og Zell am See kan også tilbyde turisterne gode muligheder for shopping specielt inde i den gamle bydel. Byen har rigtig mange turister, fra især Tyskland, Schweiz, Holland, Belgien, England, Kuwait, Abu Dhabi, UAE samt Arabien.

Sådan kan man bestille en skirejse

Hos online rejsebureau Sunweb kan man nemt og billigt bestille skirejser til Zell am See, og man kan også finde andre ski destinationer til konkurrencedygtige priser til sneområderne i Alperne i både Frankrig, Italien og Østrig. De fleste booker en ferielejlighed til under 2.000 kr. for 8 dage og kører selv til Zell am See, mens andre vælger at flyve derned, hvilket er nemmere men lidt dyrere. De fleste vælger at bo i selve Zell am See eller i den lidt mindre naboby Kaprun, som også er en hyggelig skisportsby med masser af liv og charme.

Billede: Ed.ward

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *