Generelt

Eventyrferie på ski ved italienske Canazei

Midt i den smukke skovklædte dal Val di Fassa finder man den hyggelige landsby Canazei, som især er berømt for de mange skiglade turister, der kommer her hvert år for at nyde omgivelserne, der inviterer til skiløb i bjergkæden Dolomitterne. Canazei byder på en venlig lokalbefolkning, hvor en rigtig hyggelig atmosfære kombineret med moderne hoteller og charmerende gamle gårde skaber en attraktiv feriestemning. Landsbyen ligger tæt på Sella-massivet, og her findes omkring 500 km sammenhængende pister, så man kan også nemt stå på ski i områderne Val Gardena samt Arabba Marmolada. Canazei ligger midt i verdens største skiområde Superski Dolomiti, der giver adgang til ikke mindre end 1.220 km. Pister, og i området omkring Canazei er der meget høj snesikkerhed, da man nemt kan komme til gletsjeren i Marmolada, der ligger i 3000 meters højde, og desuden finder man også Dolomitternes længste piste “Bellunese” i dette område.

Afterski i Canazei

Mange antager nok, der ikke er meget at lave i en landsby i fritiden, idet man jo ikke kan stå på ski hele tiden, men den lille bjerglandsby er godt nok blevet forvandlet til international skisportsby, men byen har trods alt undgået at blive skæmmet af blinkende neonskilte og stribevis af store barer og diskoteker. Der findes nogle hyggelige barer og diskoteker samt nogle gode indkøbsmuligheder, hyggelige spisesteder samt et undertiden hektisk natteliv, så fritiden kan nemt fyldes ud på skiferien hertil. Kort sagt er dette skiområde ideelt til dem, der foretrækker gode omgivelser til skiløb med interessante pister, billige priser og spændende gastronomiske oplevelser fra det italienske køkken. Faktisk findes der flere Michelin-restauranter i området, og priserne er yderst konkurrencedygtige. Man kan finde gode rekreationsmuligheder med svømmehal, sauna, solarium og dampbad, og i lokalområdet findes der både bowling og skøjtehal, så her er muligheder for enhver smag, når man bade vil stå på ski samt slappe af i ferien.

Tag bilen med til Canazei

Der er mange km til Italien, så mange tager en flyrejse hertil, og den nærmeste lufthavn ligger omkring 180 km borte i byen Venedig, og herfra kan man komme til Canazei med enten bus eller tog. Mange vælger dog at tage bilen med på ferien, så man også kan se andre byer på turen, og det er praktisk at have bil med på skiferie. Den nemmeste vej er at køre direkte sydpå ned gennem Tyskland til München, hvorefter man fortsætter til Innsbruck af ruten E45. Herfra følger man ruten A22 samt SS12, indtil man skal dreje til venstre ad ruten SS242, hvorefter man kommer direkte til .

 

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *