Fordele ved en opdagelsesrejse

 

En charterrejse ned til sydens sol er både dejligt afslappende for hele familien og samtidigt til at få fat i for et rimeligt beløb, men på et tidspunkt går det op for mange turister, at de gerne vil opleve noget mere på rejsen end blot slikke sol ved en strand.

Mange søger efter en form for opdagelsesrejse, selvom det bliver svært at konkurrere med bestigningen af verdens højeste bjerg eller en tur til en af verdens poler. Men faktisk kan man sagtens kombinere den afslappende rejse med en opdagelsesrejse, og dette averterer rejseselskaberne som opdagelsesrejser eller adventurerejser.

Der findes flere fordele ved denne type rejser, men først gælder det om at forstå indholdet og definitionen af en opdagelsesrejse.

Hvad er en opdagelsesrejse?

Både en opdagelsesrejse og adventurerejser er en speciel underafdeling af rejser, der involverer udforskning af en rejse til en usædvanlig, eksotisk, fjernt beliggende og øde destination. Dermed er denne type rejser en slags modsætning til de overbefolkede charterrejser, hvor man altid vil møde masser af ligesindede turister men knap så mange af de indfødte på stedet.

Især adventurerejser involverer en form for fysisk anstrengelse såsom bjergbestigning, cykling, roning og lignende. Adventure turismen er vokset kraftigt igennem de seneste årtier, idet mange vil opleve noget ekstraordinært frem for de traditionelle ferier uden de store markante oplevelser. Der findes ikke nogen specifik definition af denne form for rejser, men normalt forbinder man disse tre elementer med adventurerejser:

 • En fysisk aktivitet.
 • En kulturel udveksling.
 • En forbindelse med naturen.

Forskellen på en opdagelsesrejse og en adventurerejse er meget lille, da de minder meget om hinanden. På en adventurerejse er selve aktiviteten hovedformålet med rejsen, mens man på en opdagelsesrejse benytter sig af de fysiske aktiviteter for at komme i mål.

Målet er at finde eller genfinde sjældne og svært tilgængelige attraktioner, som ligger langt fra de normale turistprægede feriemål. Formålet ved at tage på en opdagelsesrejse er at udfordre og beherske sig selv og kende sine egne begrænsninger.

Mange gange er det absolut ikke komfortabelt at rejse på visse strækninger på denne slags ture, men på den måde træner man også sig selv mentalt. Man kan læse mere om adventurerejser på opslagsværket Wikipedia her. Flere former for ekstremsport falder også ind under denne kategori, som eksempelvis kan omfatte disse:

 • Bjergbestigning
 • Faldskærmsudspring
 • Trekking
 • Elastikspring
 • Roning
 • Dykning
 • Rafting
 • Paragliding
 • Klatring
 • Jungleudforskning

Faktisk kan man i udsendelsen på TV2 Ingen kære mor se, hvordan overforkælede teenagepiger skal udvise modenhed, når de bliver smidt ud på et farefyldt sted uden muligheden for at få hjælp udefra. Deres oplevelser minder i høj grad om adventurerejser, så her kan man finde masser af inspiration til turen.

Find rejsebureauet på nettet

Der findes knapt så mange rejsebureauer, der tilbyder en opdagelsesrejse som dem, der tilbyder normale charterrejser, men på internettet kan man faktisk finde en del rejsebureauer med forskellige tilbud. Rejsebureauet Svane Rejser tilbyder for eksempel rundrejser til spændende rejsemål herunder Mexico, Cuba og Vietnam, og man kan eventuelt få en rejseleder med på turen, således man nemmere kan få bedst udnyttelse af turen.