Safaritur til Afrika

 

Afrika ligger ikke så langt borte, som man skulle tro, og mange flyver faktisk på ferie til Egypten eller Marokko på badeferie, da vi alle er klar over, der er varmt og solrigt langs alle Afrikas kyster og dermed ideelt til en lækker badeferie på luksushotel.

Der er imidlertid ikke meget adventure og oplevelser over en afslappende badeferie, uanset hvor det er henne i verden, men man kan faktisk opleve rigtig meget på en safaritur til Afrika. Det vilde kontinent har efterhånden fået styr på det vilde dyreliv, da de nu findes i dyrereservater, hvor man har guidede ture, således dyrene ikke bliver udryddede af krybskytter, der gå målrettet efter stødtænderne fra både elefanter og næsehorn og andre udryddelsestruede dyrearter.

En safarirejse til for eksempel Etiopien, Uganda eller Botswana kan virkelig blive en oplevelse for livet, hvor man kan få sit adrenalin til at pumpe livsbekræftende på en helt ny måde.

Afrikas storslåede natur og dyreliv

Det kan virke forunderligt, at vi kender Australien, Amerika og Asien langt bedre end det uudforskede kontinent Afrika, der ligger meget tættere på Danmark. Det skyldes nok det meget lave antal turister, der rejser på ferie til Afrika, men faktisk kan man få masser af oplevelser i Afrika på ferien og endda til rimelige priser. Det er muligt at bestille charterrejser til Afrika, og man kan også bestille komplette safarirejser, således man kan forberede sig til eventyret. De mest kendte turistområder i Afrika er disse:

  • Pyramiderne i Egypten.
  • Safari i Kenya.
  • Safari i Tanzania.
  • Safari i Sydafrika.

Men ikke mange turister har været på gorillasafari i Uganda eller Rwanda, prøvet at rafte på Nilen eller besøgt bjerghulerne i de etiopiske bjerge, så denne type oplevelser venter bare på opdagelseshungrende turister. Der findes en lang række vilddyr i Afrika, som man kan møde på turen, og Nilen også en oplevelse værd, da den jo er verdens største flod, der giver liv til flere lande. Man skal naturligvis være yderst påpasselige overfor større vilddyr som løver, krokodiller og bjerggorillaer, der alle er livsfarlige at udfordre.

Afrikas imponerende natur

Man kan nemt føle sig som en globetrotter på en rejse til Afrika, da ikke mange har gået i sporene foran dig. Kilimanjaro er Afrikas højeste bjerg, og det er hele 6 km højt, så det kan jo måle sig med de høje bjerge i Himalaya. Udsigten far Kilimanjaro er helt fantastisk, og det er ikke umuligt for en person i god form at bestige bjerget. Victoriasøen er også en flot oplevelse, hvor den støder på Nilens udløb.

For under 10.000 kr. kan man i Okavango Deltaet i Botswana få en tur i et fly, hvor man i lav højde kan se store flokke af vilde dyr som elefanter, giraffer og flodheste. Man kan efterfølgende tage på en kanotur i deltaet. I Etiopien kan man opleve nogle gamle unikke kulturminder, og for eksempel i Lalibela finder man en hel by med store kirker og andre bygninger bygget inde i klipperne.

Den etiopiske kirke påstår, at man i Aksum finder Pagtens Ark, der kendes fra Bibelen, selvom de fleste ikke er 100 % overbeviste om dette. Afrikas vildeste og mest fantastiske vandfald hedder Victoria Falls og ligger på grænsen mellem Zambia og Zimbabwe, og dette er også en stor oplevelse at betragte disse imponerende vandmasser.