Oplevelser i Tyrkiet

 

Har du brug for oplevelser? Har du fået nok af at dase på en strand i det sydlige Europa? Så kan du tage til Tyrkiet, og prøve en af de mange aktive ferier som tilbydes. Kipling Travel tilbyder da at bestige de højeste bjerg i Tyrkiet bedre kendt som Mount Ararat, som er 5.165 meter højt.

Lokalt kendt som Agri Dagi ligger bjerget mellem Armenien og Iran. Bjerget er en vulkan dækket af sne, og mange historie interesserede tager rejsen hertil eftersom Noahs Ark skulle ifølge Biblen have endt på toppen efter syndfloden. Ararat har længe været lukket for de eventyrlystne, men de har nu åbnet ruten for trekkere og bestigere. Kiplings seneste ture var i juli 2014, hvor alle mand kom op til toppen. I august 2014 kom 16 ud af 17 op på toppen, og det samme resultat var at finde i september 2014, hvor 16 ud af de 17 nåede toppen af bjerget. Hvis du er heldig, så kan du finde en af flere afbudsrejser til Tyrkiet, og komme billigt til en oplevelse for livet. Rejsebureauet Sunweb, byder på mange rejsedestinationer, og har altid et stort udvalg af afbudsrejser til hele Europa.

Traditionsrigt land

Hvis du efter at have besteget bjerget har lyst til at se mere af Tyrkiet, så burde du opleve nogle af de traditionelle sportsgrene i Tyrkiet. Brydning har været en tradition i Tyrkiet længe 1300 år B.C. Den mest velkendte af disse brydningsvariater er Kirkpinar olie brydningsfestivallen, hvor mange brydere møder op for at teste deres styrke, og bevare de gamle traditioner.

Vægtløftning er også en traditionsrig sport i Tyrkiet. Det startede som stadiet før man blev bryder, da man blev nød til at opbygge styrke i kroppen. Det er siden blev en af de helt store sportsgrene i Tyrkiet, hvor tyrkiske vægtløftere så som Naim Süleymanoğlu og Halil Mutlu har bevist Tyrkiets succes i denne sportsgren.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *